NE  23. září 2001


Police - Pasa - Jetřichov - Meziměstí - Starostín - Mieroszów - Różana - Chochol (667m n.m.) - Kochanów - Szlak im. dr. M. Orlowicza - Lesista Wlk. (851m n.m.) - Stróżysko - Sokołowsko - Kopica - sedlo na hřebeni Javořích hor - Vižňov - Meziměstí - Jetřichov - Pasa - Police (65 km)

Zkrátím to. Účastníci: Hanes, Honza, Mates. Původní záměr: Lubawka a okolní příhraničí. K zásadnímu zvratu došlo na celkem bezvýznamném vršku jménem Chochol. Na něm se totiž nachází pěkný palouček, kde jsme se rozhodli poobědvat. A pak to přišlo. Nejdříve Honza nezvládl sesedací manévr a zřítil se i s kolem na Hanýska. Ten to jakštakš ustál. Dalším Honzovým počinem bylo usednutí do mého plivance, potom neopatrné opření se rukou o nenápadný bodlák a s následný výkřik, při kterém Hanýska slušně postříkalo rajčátko, které zrovna jedl. A abych z toho nevyšel naprázdno, zjistil jsem že tři čerstvé dvojchleby od maminky, napěchované salámem a sejrem, na mě čekají doma na stole.

Změna plánu: vyjedeme na ten velikej kopec za námi a pojedeme domů. Následoval přesun pod Lesistou a slušnej výjezd nahoru. V lehkém optimismu nás udržoval pěkný a netrdiční pohled na Krkonoše. Sjezd dolů byl též vydatný. Navíc byl zakončen zajímavou, asi kilometrovou, pasáží s dva metry hlubokým korytem (bývalou cestou), kterým se nedalo jet ani po straně ani vnitřkem. Po silnici jsme pak dorazili do Sokołowska a jeli dál směrem na Ruprechťák. Vyjeli jsme ob sedlo na východ od Ruprechťáku, tady "přeběhli" a svištěli směrem na Ruprechtice, přičemž jsme zabloudili do Vižňova. Zakončujeme pivkem v Jetřichovicích, poslední vrcholovou prémií na Pasech a dvěma prestižními prémiemi v Bukovici a v Polici. O trikot nejlepšího vrchaře se dnes podělil Honza s Hanýskem a sprinterský přisuzuji sobě, už jenom proto, že jsem si to dneska vymyslel.

mates                            


<<   zpět - nedělní vyjížďky